۱۴۰۳ پنج شنبه ۶ ارديبهشت
رئيس دانشكده مهندسي برق دانشگاه صنعتي خواجه نصير الدين طوسي: صنايع آمادگي حمايت از مراحل رشد طبيعي صنعت رباتيك را ندارند
رئيس دانشكده مهندسي برق دانشگاه صنعتي خواجه نصير الدين طوسي با اشاره به موفقيت هاي جوانان و دانشمندان ايراني در دانش رباتيك گفت: با اين حال، صنايع ما آمادگي حمايت از مراحل رشد طبيعي اين صنعت را ندارند.
رئيس دانشكده مهندسي برق دانشگاه صنعتي خواجه نصير الدين طوسي با اشاره به موفقيت هاي جوانان و دانشمندان ايراني در دانش رباتيك گفت: با اين حال، صنايع ما آمادگي حمايت از مراحل رشد طبيعي اين صنعت را ندارند.
به گزارش روابط عمومي؛ به نقل از ايرنا، دكتر حميدرضا تقي راد  در مورد دلايل كمتر استفاده شدن ربات ها در صنايع داخلي گفت: در صنايع داخلي به ويژه صنايع خودروسازي از ربات ها زياد استفاده مي شود، براي نمونه كارخانه ايران خودرو در خط توليد از ربات هاي فراواني كمك مي گيرد اما اين ربات ها بومي نيستند.
وي توضيح داد: نكته اول بحث اعتماد به دانشگاه است و بايد در اين زمينه ربات هاي باكيفيت در دانشگاه ها توليد شود؛ موضوع دوم اقبال صنايع به كالاهاي ايراني است كه در هر دو زمينه ضعف داريم. 
***سطح ربات ها نبايد در سطح مسابقات باقي بماند
رئيس دانشكده مهندسي برق دانشگاه صنعتي خواجه نصيرالدين طوسي كه در پي برگزاري سيزدهمين دوره مسابقات ربوكاپ آزاد ايران سخن مي گفت، ادامه داد: وقتي توليد ربات ها در سطح مسابقات باقي مي ماند؛ گام هاي بعدي براي صنعتي شدن طي نمي شود. 
وي خاطرنشان كرد: از طرف ديگر صنايع ما هنوز آمادگي حمايت از مراحل رشد طبيعي صنعت رباتيك را ندارند و به رغم توان خوب داخلي، توسعه اين دانش هنوز با محدوديت هاي زيادي روبروست. 
عضو انجمن علمي رباتيك اضافه كرد: در دانشگاه صنعتي خواجه نصيرالدين طوسي به شدت پيگير تجاري سازي هستيم اما موفقيت در اين حوزه به عوامل بسياري بستگي دارد؛ در زمينه رباتيك محصول بايد از نظر فني آماده تجاري سازي باشد، توليدكنندگان با مراحل تجاري سازي محصول خود آشنا بوده و با مراكز رشد و شتاب دهنده ها ارتباط برقرار كنند.
وي افزود: اما اين نهضت حدود 5 سال قبل راه افتاد و اخيرا شدت گرفته است اما با نقطه مطلوب فاصله داريم، بايد توان دانش فني و نيروي انساني را تقويت كنيم تا روي پاي خود بايستند و بتوانند محصولات را به صنعت عرضه كنند. 
دكتر تقي راد مسابقات ربوكاپ را بهانه اي براي آشنايي علاقمندان رباتيك به سختي اين مسير دانست و افزود: بسياري از برگزيدگان بعد از مسابقات خود به سوي توليد محصولات مرتبط در حوزه مكاترونيك مي روند.
***تاسيس رشته مستقل مهندسي رباتيك در دانشگاه ها ضروري نيست 
وي همچنين در مورد نبود رشته مستقل مهندسي رباتيك در دانشگاه هاي ايران توضيح داد: اين موضوع از 5 سال قبل در انجمن علمي رباتيك نيز مطرح است؛ از نظر ما تاسيس اين رشته در سطح كارشناسي ضرورتي ندارد و علاقمندان مي توانند در يكي از رشته هاي پايه مهندسي شامل نرم افزار، الكترونيك، مكانيك و مهندسي مواد تحصيل كرده و در مقاطع ارشد و دكتري بسته به علاقمندي خود به رشته هاي رباتيك، مكاترونيك يا هوش مصنوعي تغيير گرايش دهند.
***بسياري از مسابقات رباتيك تجميع شده است
رئيس دانشكده مهندسي برق دانشگاه صنعتي خواجه نصيرالدين طوسي در مورد كثرت تعداد مسابقات اين حوزه كه بعضي در سطح استاني و شهري نيز برگزار مي شوند گفت: در انجمن علمي رباتيك ما نيز موافق تجميع اين مسابقات هستيم؛ اما نمي توان مانع برگزاري مسابقات مثلا در يك دبيرستان براي دانش آموزان علاقمند شد زيرا شركت در مسابقات ملي ربوكاپ آزاد ايران و فيراكاپ به دليل دشواري و استرس زياد براي همه ممكن است و طي 13 سالي كه مسابقات ربوكاپ آزاد برگزار مي شود بسياري از مسابقات ملي ديگر تجميع شده است.
***تشكيل ساختاري در دانشگاه صنعتي خواجه نصيرالدين طوسي براي توجه ويژه به رباتيك
دكتر حميدرضا تقي راد در مورد فعاليت هاي اين دانشكده در زمينه رباتيك به خبرنگار علمي ايرنا گفت: فعاليت هاي رباتيك را از سال 2003 به صورت مستمر انجام مي دهيم، هدف ما مسابقات نيست و مي خواهيم دانشجويان را براي ساخت تجهيزات مكاترونيك و الكترونيك مورد استفاده صنايع آماده كنيم.
وي ادامه داد: از حدود 4 سال قبل ساختاري در دانشكده ايجاد كرده ايم كه دانشجويان از سال دوم وارد آزمايشگاه دانشجويي گروه رباتيك ارس مي شوند؛ دوره هاي آموزشي را مي گذرانند و بعد از آن آزمون مي دهند. دانشجوياني كه از اين آزمون موفق بيرون بيايند در گروه هاي مختلف دسته بندي شده و به تدريج خود از آموزش پذير به آموزگار تبديل مي شوند.
عضو انجمن علمي رباتيك ايران با اشاره به موفقيت هاي دانشجويان خواجه نصير در مسابقات نيز افزود: تشكيل اين ساختار يكي از موفقيت هاي ما بوده است، دانشجويان به اين شكل كارگروهي را فراگرفته، با فعاليت هاي بين رشته اي آشنا مي شوند، همچنين چگونگي تهيه بودجه هاي لازم را براي موفقيت هاي بعدي آموزش مي بينند. 
وي تاكيد كرد: بنابراين مهم ترين موفقيت دانشجويان خواجه نصير موفقيت در مسابقات نيست؛ بلكه ايجاد الگويي مناسب براي همكاري هاي مستمر است كه در مسابقات بين المللي و ملي بخشي از نتايج آن را ديده ايم.
به گزارش روابط عمومي، سيزدهمين دوره مسابقات ربوكاپ آزاد ايران 14 تا 18 فروردين در 26 ليگ و بخش هاي دانشجويي با 10 ليگ و 132 تيم، ليگ دانش آموزي با 193 تيم، بخش شبيه سازي با 5 ليگ و 60 تيم و بخش كاربردي با 4 ليگ و 93 تيم به همت كميته ملي ربوكاپ ايران، دانشگاه آزاد قزوين و معاونت پژوهش و فناوري دانشگاه آزاد اسلامي برگزار شد. 
برترين تيم ها علاوه بر دريافت مجوز شركت در مسابقات جهاني ربوكاپ امسال در مونترال كانادا (26 خرداد تا اول تير) از مزايايي از جمله عضويت در بنياد ملي نخبگان و حمايت هاي دانشگاه آزاد اسلامي برخوردار مي شوند. 
كميته ملي ربوكاپ ايران به صورت رسمي در مرداد 1385 تشكيل شد. از اهداف اصلي اين كميته توسعه تحقيقات رباتيك و هوش مصنوعي در كشور بوده و اساتيد دانشگاه هاي سراسر كشور در آن عضويت دارند. 
ربوكاپ يا جام جهاني ربات‌ ها، پروژه اي بين‌المللي براي ارتقاي هوش مصنوعي، رباتيك و ديگر زمينه‌ هاي مرتبط است.  
 
تاریخ:
1397/01/28
تعداد بازدید:
587
منبع:
امتیازدهی
میانگین امتیازها:0 تعداد کل امتیازها:0
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الكترونيكي شما
شماره تلفن
توضيحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
كد امنيت
كليه حقوق اين وب سايت متعلق به دانشگاه خواجه نصير الدين طوسي ميباشد.