۱۴۰۳ شنبه ۱ ارديبهشت
رئيس دانشگاه صنعتي خواجه نصير الدين طوسي مطرح كرد: ضرورت آمادگي براي مقابله با حوادث ناشي از تغيير اقليم
رئيس دانشگاه صنعتي خواجه نصير الدين طوسي گفت: تغيير اقليم باعث مي‌شود تا آمادگي لازم براي مقابله با حوادث طبيعي و غير طبيعي در كشور ايجاد شود و اين آمادگي بايد ايجاد شود.
رئيس دانشگاه صنعتي خواجه نصير الدين طوسي گفت: تغيير اقليم باعث مي‌شود تا آمادگي لازم براي مقابله با حوادث طبيعي و غير طبيعي در كشور ايجاد شود و اين آمادگي بايد ايجاد شود.    
به‌گزارش روابط عمومي؛ دكتر " علي خاكي‌صديق" رئيس دانشگاه صنعتي خواجه نصيرالدين طوسي در آيين برگزاري اولين كنفرانس بين‌المللي تغيير اقليم با بيان اين مطلب كه پديده تغيير اقليم باعث خواهد شد تا فرصتي براي تبديل استعدادهاي بالقوه كشور به استعدادهاي بالفعل ايجاد شود، افزود: بايد حوادث تلخي كه در اثر تغيير اقليم براي كشور اتفاق افتاده را به فال نيك بگيريم.
وي ادامه داد: حوادث ناشي از بروز تغيير اقليم باعث مي‌شود تا آمادگي لازم براي مقابله با بلاياي طبيعي و غير طبيعي در كشور ايجاد شود.
خاكي صديق با بيان اين مطلب كه علم و فناوري منشأ تحولات بزرگي در زندگي بشر هستند، افزود: تغييرات اقليم بخشي از تغييرات علمي و فناوري است كه بدون شك يكي از مشخصه‌هاي مهم آن پيچيدگي است.
وي با اشاره به اينكه تداخل دروني و بيروني و بحث رفتار شبكه‌اي از مشخصه‌هاي پيچيدگي است، افزود: تغيير يك فرآيند پيچيده، بخشي از فعاليت‌هاي علمي و فناوري در زندگي انسان است.
رئيس دانشگاه صنعتي خواجه نصير الدين طوسي با اشاره به اينكه براي برخورداري از مهندسان و پژوهشگران كارآمد در برخورد با تغيير اقليم نياز است دو كليد واژه در آموزش و پژوهش مهندسي از جمله، كليدي بودن و شبكه اي بودن را مد نظر داشته باشيم، افزود: تلاش مي‌كنيم تا با تربيت نيروهاي كارآمد تغييراتي را در اين زمينه ايجاد كنيم.
در ادامه اين كنفرانس دكتر " كاوه مدني " دبير كنفرانس و استاد امپريال كالج لندن نيز با بيان اينكه چالش تغيير اقليم متفاوت از ساير چالش‌ها است افزود: اين چالش رقابت سازماني نمي‌شناسد و همه سازمان‌ها، نهادها و وزارتخانه‌ها بايد براي برون رفت از آن تلاش كنند.
وي با اشاره به جهاني بودن پديده تغيير اقليم گفت: تغيير اقليم پديده اي است كه بيشتر كشورهاي جهان را با خود درگير كرده است ولي كشور ما آسيب پذيري زيادي از آن داشته و اين تاثيرات در آينده نيز بيشتر خواهد شد.
مهندس " سيد عباس جزائري " دبير شوراي سياستگذاري، رئيس پژوهشكده و كرسي يونسكو در سوانح طبيعي نيز با اشاره به اينكه اگر همه سازمان‌هاي دولتي و غير دولتي در مسئله مواجه با تغيير اقليم با هم همكاري كنند ميزان آسيب پذيري به حداقل خواهد رسيد، افزود: تغيير اقليم بحث دو قرن اخير كشورهاي جهان است و ايران در اين خصوص مستثني نبوده است.
وي افزود: بهره‌برداري بي‌رويه از منابع آب و خاك و امكانات موجود در طبيعت باعث آسيب‌پذيري كشورمان شده و اين تغييرات تنش‌ها و چالش‌ها را افزايش مي‌دهد.
جزائري با اشاره به اينكه بايد همدلي‌ها بيشتر شود تا اثرات تغيير اقليم كاهش يابد، افزود: سازمان جهاني يونسكو در خصوص محيط زيست و ريزگردها و خشكسالي و سيلاب و پژوهشكده سوانح طبيعي در تمام محورهاي سيل، زلزله و خشكسالي و تغيير اقليم آمادگي دارد تا با تمام سازمان‌ها طرح مطالعاتي در زمينه همكاري را در قطب‌هاي علمي دانشگاهي و كرسي‌هاي دانشگاهي در محور كاهش اصلاح مسيرهاي رفته مؤثر داشته باشد.

تاریخ:
1395/12/10
تعداد بازدید:
803
منبع:
امتیازدهی
میانگین امتیازها:4 تعداد کل امتیازها:1
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الكترونيكي شما
شماره تلفن
توضيحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
كد امنيت
كليه حقوق اين وب سايت متعلق به دانشگاه خواجه نصير الدين طوسي ميباشد.