۱۴۰۳ جمعه ۱۰ فروردين
يكي از اهداف مهم مركز تحقيقاتي دانشكده برق ارتباط با دانشگاه ها و مراكز تحقيقاتي بين المللي مي باشد.
اولين سالگرد تاسيس مركز پژوهش و فناوري دانشكده مهندسي برق در دانشگاه صنعتي خواجه نصير الدين طوسي برگزار شد
اولين سالگرد تاسيس مركز پژوهش و فناوري دانشكده مهندسي برق در دانشگاه صنعتي خواجه نصير الدين طوسي برگزار شد
به گزارش روابط عمومي؛ به نقل از روزنامه فرهيختگان، مراسم اولين سالگرد تاسيس مركز پژوهش و فناوري دانشكده مهندسي برق در دانشگاه خواجه نصير الدين طوسي برگزار شد. سنگ‌بناي اين مركز از چهار يا پنج سال پيش با هدف ساخت مركزي براي دنبال كردن كارهاي گروهي هيات‌علمي و دانشجويان تحصيلات تكميلي گذاشته شد. معاون پژوهشي دانشكده برق درباره چگونگي راه‌اندازي اين مركزگفت: «نياز جامعه و نياز تكنولوژي اين را مي‌طلبد كه ما تحقيقات خود را در حوزه‌هاي چندرشته‌اي دنبال كنيم. اين موضوع باعث شد ما از چهار، پنج سال پيش به فكر تاسيس اين مركز بيفتيم. بسترهاي فيزيكي براي ساخت اين مركز را از همان سال‌ها دنبال كرديم و به لطف خدا در سال 95 موفق شديم يك مجموعه 500 تا 600 متري را درخور و شايسته استادان و دانشجوياني كه قرار است در اين مكان فعاليت گروهي انجام دهند، احداث و تجهيز كنيم.»
عباس‌زاده تفاوت اين مركز با مراكز تحقيقاتي ديگر را open بودن اين مركز دانست يعني هر كسي كه در اين مركز كار مي‌كند، با كارهاي ديگران هم در ارتباط است و اين ‌استعدادها مي‌تواند روي هم قرار بگيرد و درنهايت در راستاي رسيدن به اهداف كار گروهي متمركز شود. اين مركز در سال 95 افتتاح شد و امسال اولين جشن سالگرد آن را برگزار كرديم. سال قبل با 20 نفر هيات‌علمي همراه با حدودا 35 دانشجوي تحصيلات تكميلي، تركيبي از دانشجويان دكتري و كارشناسي‌ارشد شروع به كار كرديم و امسال خوشبختانه دو هيات‌علمي به آن اضافه شده و 22 هيات‌علمي و 119 دانشجوي كارشناسي‌ارشد و دكتري داريم. در اين يك سال گذشته خروجي‌هاي خيلي خوب و قابل‌قبولي داشتيم.»
معاون پژوهشي دانشكده مهندسي برق در ادامه اظهارات خود گفت: «كارهاي تحقيقاتي را بايد در درازمدت نگاه كنيم. ارزيابي كارهاي پژوهشي در كوتاه‌مدت كار درستي نيست و در يك‌سال اخير از ديد مرزدانشي موفقيت خوبي كسب كرديم و حدود 32 مقاله چاپ‌شده در مجلات خيلي معتبر داشتيم. بين 20 تا 30 مقاله مختص ارائه در كنفرانس داشتيم و كارهاي صنعتي كه موردانتظار اين مركز بوده، دو، سه كار بوده كه در ماه‌هاي آينده به بهره‌برداري خواهند رسيد.»  اين مركز بيشتر با صنعت در ارتباط خواهد بود و به دليل تعداد بالاي محققاني كه در دانشگاه خواجه نصير حضور دارند، ارتباط اين مركز با ساير دانشگاه‌ها نيز به استفاده بهينه از  پتانسيل موجود كمك مي‌كند. عباس‌زاده هدف اصلي را برقراري ارتباط ميان ‌اين مركز و صنعت و نيازهاي جامعه دانست. به گفته او، «در اين راستا قرار است نيازهاي جامعه را در بخش فناوري پوشش دهيم.» اين مركز در تلاش است با توجه به ارتباطي كه با صنايع مختلف برقرار شده ايده‌هاي مختلف اين صنايع را پرورش دهد تا به محصول برسد.  او در پاسخ به اينكه آيا طرح‌هايي در اين مركز دنبال شده‌اند يا قرار است اجرايي شوند، توضيح داد: «اولين طرحي كه مشغول كار روي آن هستيم، در زمينه مهندسي پزشكي است كه اميدواريم تا يكي دو سال آينده شاهد خروجي اولين محصول اين مركز باشيم. ما استقبال مي‌كنيم كه افراد با گرايش‌ها و تخصص‌هاي مختلف بيايند و در اين مركز فعاليت كنند و محدوديتي از نظر حضور دانشجويان از ساير دانشگاه‌ها و مراكز وجود ندارد. طرح جديدي كه اين مركز مشغول كار روي آن است، توليد پمپ «امفيوژن» است كه براي تزريق اتوماتيك سرم به بيمار مورد استفاده قرار مي‌گيرد و نهايت تا دو سال ديگر به سرانجام مي‌رسد. در كنار آن روي دستگاه شوكر قلب هم كار مي‌كنيم كه مراحل نهايي و تست‌هاي پاياني را سپري مي‌كند كه اميدواريم بعد از اخذ تاييديه‌هاي مربوطه تا چند ماه آينده به بازار عرضه شود.»  او درباره نقش اشتغالزايي و كسب درآمد دانشگاه اين مركز براي دانشجويان عنوان كرد كه با به بازار آمدن همين دو دستگاهي كه اشاره كردم و با اخذ تاييديه‌هاي مربوطه، مي‌توانيم نياز جامعه را برآورده كنيم و در كنار آن نياز جامعه به حدي خواهد بود كه مي‌تواند مركز را به لحاظ اقتصادي متحول كند.
ارتباط صنعت و دانشگاه
او درباره ارتباط صنعت و دانشگاه  گفت: «اعتقاد ما بر اين است كه دانشگاه‌ها مغز متفكر جامعه هستند و اگر دانشگاه و جامعه را يك پيكره در نظر بگيريم، دانشگاه مغز و صنعت ما دست و پاي اين پيكره است. اگر بتوانيم اين دو را در كنار هم داشته باشيم، بهترين سود را خواهيم داشت؛ بنابراين تلاش ما اين است كه بتوانيم ارتباط صنعتي ايجاد كنيم تا اين استعدادها و مغزهاي مرز دانش را به صنعت متصل كرده و نيازهاي صنعت را از اين طريق برآورده كنيم.  يكي‌ديگر از اهداف عالي كه مدنظر دانشگاه و مديريت عالي دانشگاه است، ارتباط با دانشگاه‌ها و مراكز تحقيقاتي بين‌المللي است. اين مركز، مركز نوپايي است و هنوز در اول راه قرار دارد اميد است در سياست‌هاي آتي و تلاش‌هاي مستمر، بتوان اين مركز را از نظر بين‌المللي نيز معرفي و ارتباط‌هاي موثري را نيز به لحاظ بين‌المللي برقرار كرد.»
 
تاریخ:
1396/04/20
تعداد بازدید:
641
منبع:
امتیازدهی
میانگین امتیازها:0 تعداد کل امتیازها:0
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الكترونيكي شما
شماره تلفن
توضيحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
كد امنيت
كليه حقوق اين وب سايت متعلق به دانشگاه خواجه نصير الدين طوسي ميباشد.