۱۴۰۳ جمعه ۱۰ فروردين
تقويت ارتباط با مراكز بين المللي، محور اصلي همايش آموزش مهندسي
دبير همايش بين المللي آموزش مهندسي با اشاره به اهميت ارتباط با مراكز آموزشي بين المللي گفت: تقويت ارتباط با مراكز بين المللي مهندسي، جذب دانشجوي خارجي و برگزاري دوره هاي مشترك با اين مراكز از جمله محورهاي اين همايش است.
دبير همايش بين المللي آموزش مهندسي با اشاره به اهميت ارتباط با مراكز آموزشي بين المللي گفت: تقويت ارتباط با مراكز بين المللي مهندسي، جذب دانشجوي خارجي و برگزاري دوره هاي مشترك با اين مراكز از جمله محورهاي اين همايش است.
به گزارش روابط عمومي؛ به نقل از ايرنا، علي اشرفي زاده، با اشاره به اين كه همايش بين المللي آموزش مهندسي ايران دوسالانه برگزار مي شود، گفت: انجمن آموزش مهندسي ايران سال 88 آغاز به كار كرد و از آن زمان تاكنون 4 دوره از اين همايش در دانشگاه هاي كشور به سفارش و تحت نظر انجمن و با همكاري فرهنگستان علوم جمهوري اسلامي ايران برگزار شده است.
وي ادامه داد: دوره هاي قبل همايش در دانشگاه هاي تهران، صنعتي اصفهان، صنعتي شريف و شيراز برگزار شد و دانشگاه صنعتي خواجه نصيرالدين طوسي ميزبان پنجمين دوره از اين همايش ها از 30 آبان تا دوم آذرماه جاري خواهد بود.

 همايشي براي نزديك كردن كيفيت آموزش مهندسي در كشور با بهترين استانداردهاي بين المللي
استاد دانشكده مهندسي مكانيك دانشگاه خواجه نصيرالدين طوسي در مورد هدف از برگزاري اين همايش گفت: بحث و بررسي پيرامون آخرين تحولات آموزش مهندسي در دنيا و روش هاي بومي سازي آنها مهم ترين هدف ماست.
وي در پاسخ به اين سوال كه آيا همايش ياد شده به دنبال تغيير در سرفصل هاي آموزش مهندسي در دانشگاه ها است، يادآور شد: آموزش مهندسي در همه دنيا مبتني بر دروسي است كه كمابيش سرفصل هاي مشابه دارند؛ اما به دليل پيدايش و حائز اهميت شدن مسائل جديدي نظير مسايل محيط زيست، اشتغال و مهارت هاي كارآفريني، گرمايش زمين و امثال اين مسائل، نياز به بازنگري دروس وجود دارد. افزايش تعاملات بين المللي و استفاده از تجارب مراكز آموزشي معتبر موجب مي شود برنامه دروس در مراكز آموزش مهندسي به روز باشد.
وي اظهار داشت: محور اصلي همايش پنجم، بين المللي سازي آموزش مهندسي در ايران انتخاب شده است.
دبير همايش بين المللي آموزش مهندسي ايران تاكيد كرد: در هر همايش موضوعي به عنوان محور اصلي انتخاب مي شود؛ مثلا در همايش چهارم موضوع استفاده از آموزش هاي مجازي و الكترونيكي به عنوان محور اصلي همايش انتخاب شد.
اين استاد گروه حرارت و سيالات دانشگاه خواجه نصير ادامه داد: هيات مديره انجمن آموزش مهندسي ايران با توجه به گسترش تعاملات بين المللي ايران پس از توافق هسته اي، پيشنهاد كرد همايش پنجم بر موضوع بين المللي سازي آموزش مهندسي در ايران متمركز شود و اين موضوع به تاييد كميته راهبردي همايش نيز رسيد. توضيحاتي در باره مفهوم بين المللي سازي آموزش در يادداشتي به قلم دكتر جعفر توفيقي ارائه شد كه در وب سايت همايش در دسترس عموم است. مسائلي نظير جذب دانشجويان خارجي، ايجاد ارتباط و برگزاري دوره هاي مشترك با مراكز آموزشي خارجي از جمله مصاديق بين المللي سازي آموزش مهندسي در ايران هستند.

سخنراني كليدي، ميزگرد، كارگاه هاي آموزشي و ارائه مقاله در همايش
وي در مورد برنامه هاي پيش بيني شده براي اين همايش گفت: برنامه هاي همايش با همفكري و تاييد مسئولان انجمن آموزش مهندسي و اعضاي كميته راهبردي، كه از صاحبنظران و كارشناسان برجسته ي اين حوزه هستند، تدوين شده اند. هفت ميزگرد تخصصي با حضور كارشناسان و صاحب نظران براي همايش درنظر گرفته ايم كه عناوين آنها به زودي در وب سايت همايش اعلام خواهد شد. در اين ميزگردها ابتدا نقطه نظرهاي اعضاي ميزگرد به اختصار مطرح شده و پس از آن حاضران سوال ها و نظرهاي خود را طرح مي كنند.
به گفته اشرفي زاده، همچنين تعدادي كارگاه آموزشي با حضور اساتيد ايراني و خارجي براي اعضاي هيات علمي دانشگاه ها داريم كه هدف اصلي آنها به روز كردن اساتيد در زمينه هاي تخصصي مرتبط با آموزش مهندسي است. عناوين اين كارگاه ها هم بزودي اعلام خواهد شد.
نويسنده كتاب «مقدمه اي بر كاربرد رياضيات مهندسي» در مورد مقالات اين همايش اظهار داشت: براي دريافت مقالات مرتبط با محورها و موضوعات مورد علاقه در همايش فراخوان داده شده است و اساتيد و كارشناسان تا اول شهريورماه فرصت دارند مقالات خود را از طريق وب سايت همايش ارسال كنند. برخي موضوعات مورد نظر، كه در سايت همايش نيز اعلام شده اند، عبارتند از: بين المللي سازي آموزش مهندسي، توجه به حفاظت از محيط زيست و ارتقاي كيفيت زندگي در آموزش مهندسي، محتواي برنامه هاي درسي در آموزش مهندسي، مستندسازي تجربيات در آموزش مهندسي و چالش ها و راه حل ها در ارتباط با برنامه ريزي و اجراي آموزش مهندسي.
اشرفي زاده ارائه سخنراني هاي كليدي را از ديگر برنامه هاي اين نشست اعلام كرد و گفت: اساتيدي كه تجارب موفق در سطح بين الملي در زمينه آموزش مهندسي داشته اند ميهمان همايش خواهند بود.
وي گفت: استيو لمبرت Steve Lambert استاد دانشگاه واترلوي كانادا كه دفتري در آن دانشگاه تاسيس و از اين طريق مسائل واقعي مهندسي و صنعتي را وارد دروس دانشگاهي كرده، يكي از سخنرانان كليدي است كه تجارب خود را با مخاطبان در ميان خواهد گذاشت.
وي ادامه داد: جيمز تروليان James Trevelyan از استراليا و مدير اجرايي شركت استارتاپ كلوز كامفرتClose Comfort كه هم در زمينه كار مهندسي و هم آموزش مهندسي توفيق هاي زيادي داشته و پروژه ده ساله اي را در كشورهاي در حال توسعه در ارتباط با ارزش كار مهندسي اجرا كرده، سخنران كليدي ديگر همايش است.
استاد دانشكده مهندسي مكانيك دانشگاه صنعتي خواجه نصيرالدين طوسي اضافه كرد: برنارد آماديي Bernard Amadei از اساتيد صاحب نام دانشگاه كلرادو آمريكا كه بنيانگذار سازمان مهندسان بدون مرز نيز هستند، در اين همايش سخنراني خواهند داشت.
علاوه بر اينها از جمعي از مقامات و صاحبنظران كشورهاي اسلامي، همسايه و برخي كشورهاي ديگر دعوت به عمل امده است.

در زمينه بينش مهندسي و مهارت ها از دنيا عقب هستيم
وي در مورد وضعيت آموزش مهندسي در ايران و ديگر كشورها گفت: آموزش مهندسي سه محور اصلي دارد؛ دانش مهندسي، بينش مهندسي و مجموعه اي از مهارت ها.
استاد گروه حرارت و سيالات دانشگاه صنعتي خواجه نصيرالدين طوسي تاكيد كرد: در زمينه آموزش دانش مهندسي وضع نسبتا خوبي داريم. اما در حوزه بينش و مهارت ها از دنيا عقب افتاده ايم و در اين جنبه مي خواهيم از تجارب ساير كشورها و دانشگاه هاي معتبر استفاده كنيم.
وي گفت: در مجموع به نظر مي رسد كه تغيير سرفصل هاي دروس مهندسي در دانشگاه ها در حال حاضر اولويت نداشته و تمركز اصلي بايد بر بازنگري و اصلاح برنامه آموزش مهندسي و روش ارائه مطالب باشد.
به گزارش ايرنا ، علاقمندان براي اطلاع بيشتر از برنامه هاي اين همايش يا ارسال مقالات خود مي توانند به دبيرخانه همايش با نشاني تهران، ميدان ونك، خيابان ملاصدرا، خيابان پرديس، پلاك 7 و يا وب سايت همايش به آدرس iicee2017.kntu.ac.ir مراجعه كنند.
تاریخ:
1396/04/21
تعداد بازدید:
709
منبع:
امتیازدهی
میانگین امتیازها:0 تعداد کل امتیازها:0
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الكترونيكي شما
شماره تلفن
توضيحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
كد امنيت
كليه حقوق اين وب سايت متعلق به دانشگاه خواجه نصير الدين طوسي ميباشد.