۱۴۰۳ جمعه ۷ ارديبهشت
سومين اجلاس رؤساي دانشگاه‌هاي سطح يك ايران و اتحاديه دانشگاه‌هاي برتر روسيه در مسكو برگزار شد
سومين اجلاس رؤساي دانشگاه‌هاي سطح يك ايران و اتحاديه دانشگاه‌هاي برتر روسيه، روز جمعه پنجم آبان 1396 برابر با 27 اكتبر 2017، در سالن امپراتور دانشگاه دولتي مسكو برگزار شد.
سومين اجلاس رؤساي دانشگاه‌هاي سطح يك ايران و اتحاديه دانشگاه‌هاي برتر روسيه، روز جمعه پنجم آبان 1396 برابر با 27 اكتبر 2017، در سالن امپراتور دانشگاه دولتي مسكو برگزار شد.
به گزارش روابط‌عمومي ، در اين اجلاس كه با حضور پرفسور آندري فورسنكو، معاون رئيس جمهور روسيه در حوزه علم و فناوري برگزار شد، نخست پرفسور ويكتور سادونيچي، رئيس دانشگاه دولتي مسكو، ضمن خوش‌آمدگويي، گزارشي از چگونگي تشكيل اجلاس و محورهاي مهم مذاكرات در دوره‌هاي پيشين آن را بيان كرد.
رئيس دانشگاه دولتي مسكو، با اشاره به اهميت و ضرورت گسترش روابط علمي با ايران گفت: اهتمام و خواست دو كشور براي توسعه روابط علمي در گسترش چشمگير روابط دانشگاه‌هاي ايران و روسيه تبلور يافته است.
وي ضمن سپاسگزاري از رئيس دانشگاه تهران و همكاران ايشان در دبيرخانه اجلاس رؤساي دانشگاه‌ها بر ضرورت تداوم اين نشست‌ها تاكيد و اظهار اميدواري كرد كه گفتگوهاي رؤساي دانشگاه‌هاي برتر دو كشور در زمينه‌هاي مختلف جامه عمل پوشيده و نتايج آن نصيب دو طرف شود.
دكتر نيلي احمدآبادي با اشاره به اهميت روابط تاريخي ايران و روسيه اظهار كرد: ارتباطات علمي ايران و روسيه پا به پاي ارتباطات سياسي و تمدني، پيش رفته و حتي زمينه‌ساز تقويت روابط سياسي نيز شده است. نشانه بارز توسعه همكاري‌هاي علمي بين دو كشور برگزاري اجلاس مشترك رؤساي دانشگاه‌هاي بزرگ دو كشور است كه امروز شاهد برگزاري سومين دور آن هستيم.
رئيس دانشگاه تهران با مهم خواندن تداوم روابط علمي دانشگاه‌هاي دو كشور تصريح كرد: سومين نشست مشترك اين امكان را فراهم ساخته تا دانشگاه نتايج فعاليت‌ها و دستاوردهاي مشترك خود را ارائه و با تبادل آنها از تجارب يكديگر استفاده نموده و كميت و كيفيت همكاري‌هاي خود را افزايش دهند. در اين ميان دانشگاه تهران نيز با استفاده از يادداشت‌هاي تفاهم امضا شده در جريان دو اجلاس قبلي به عنوان زيرساخت قانوني، در حال افزايش و شكل دادن همكاري‌هاي خود با دانشگاه‌هاي روسيه است.
دكتر نيلي در ادامه، ضمن برشمردن برخي از ارتباطات بخش‌هاي مختلف دانشگاه تهران با دانشگاه‌هاي مهم روسيه يادآور شد: اكنون با توجه به نتايج نشست‌ها و آشنايي نسبي دانشگاه‌هاي ايران و روسيه و شروع همكاري‌هاي فيمابين، لازم است همكاري‌ها توسعه يابند و عميق‌تر شوند و از آنجايي كه در نهايت بايستي دانشجويان و اعضاي هيأت علمي در اين همكاري‌ها فعال شوند، لذا هر اقدامي كه امكان حضور اين دو قشر در دانشگاه‌هاي دو طرف را فراهم كند به اين خواسته كمك كرده است. لذا پيشنهاد مي‌كنم امكان مشاركت هر چه بيشتر دانشگاه‌هاي دو طرف در برگزاري كنفرانس‌هاي بين‌المللي را از طريق اطلاع‌رساني دقيق‌تر و اعمال سياست‌هاي تشويقي فراهم كنيم.
در ادامه دكتر آندري فورسنكو، معاون رئيس جمهور روسيه در حوزه علم و فناوري، طي سخناني گسترش روابط علمي ميان دو كشور را بسيار مهم و بر تداوم گفتگوها و برگزاري نشست‌هاي دانشگاهي و عملياتي كردن تفاهم نامه‌هاي منعقده تاكيد كرد.
دكتر محمود فتوحي، رئيس دانشگاه صنعتي شريف؛ دكتر سيد حسن صدوق، رئيس دانشگاه شهيد بهشتي؛ دكتر حسين سليمي، رئيس دانشگاه علامه طباطبايي؛ دكتر محمدرضا پورمحمدي، رئيس دانشگاه تبريز؛ دكتر علي خاكي صديق، رئيس دانشگاه صنعتي خواجه نصيرالدين طوسي؛ دكتر محمدتقي احمدي، رئيس دانشگاه تربيت مدرس؛ دكتر سيد محمود مدرس هاشمي، رئيس دانشگاه صنعتي اصفهان؛ دكتر ابراهيم گشتاسبي راد، رئيس دانشگاه شيراز؛ دكتر محمدعلي برخورداري، رئيس دانشگاه علم و صنعت ايران؛ دكتر هوشنگ طالبي، رئيس دانشگاه اصفهان و دكتر مهناز ملانظري، رئيس دانشگاه الزهرا از ديگر سخنرانان اين كنفرانس بودند كه هر يك برنامه‌ها و اقدامات صورت گرفته از سوي دانشگاه‌هاي متبوع خود با دانشگاه‌هاي طرف روسي را از فاصله اجلاس گذشته تا كنون تشريح و مسير آينده خود را تبيين كردند.
همچنين حدود بيست تن از رؤساي دانشگاه‌هاي برتر روسيه و دست‌اندر‌كاران و سياست‌گذاران آموزش عالي آن كشور نيز در فاصله ميان سخنرانان ايراني ديدگاه‌ها و برنامه‌هاي خود را درباره ارتباط با دانشگاه‌هاي ايران بيان كردند.
شايان ذكر است كه دكتر عباس آخوندي، وزير راه و شهرسازي، نيز كه براي عقد چندين تفاهم‌نامه همكاري در حوزه راه و شهرسازي به روسيه سفر كرده بود، با توجه به اهميت اين اجلاس در آن حضور يافت و طي سخناني با اشاره به فراهم شدن زمينه‌هاي همكاري بر اساس تفاهم‌نامه‌هاي منعقده بين ايران و روسيه اظهار كرد: با توجه به برنامه‌هاي تحقيقاتي كه در تفاهم‌نامه‌هاي امضا شده در حوزه‌هاي حمل و نقل، صنعت ريلي و راه و پروژه‌هاي عمراني وجود دارد، دانشگاه‌ها مي‌توانند در اجراي دقيق و بهتر پروژه‌ها به ما كمك كنند و ما از اين همكاري و همراهي دانشگاه‌ها استقبال مي‌كنيم.
دكتر مهدي سنايي، سفير ايران در روسيه، نيز تعاملات علمي و دانشگاهي بين ايران و روسيه را بسيار حائز اهميت توصيف و بر ادامه و تقويت اين ارتباطات تاكيد كرد.
دكتر محمدجواد دهقاني، رئيس پايگاه استنادي جهان اسلام و نماينده معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري نيز از ديگر سخنرانان اين كنفرانس بودند.

تاریخ:
1396/08/07
تعداد بازدید:
326
منبع:
امتیازدهی
میانگین امتیازها:0 تعداد کل امتیازها:0
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الكترونيكي شما
شماره تلفن
توضيحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
كد امنيت
كليه حقوق اين وب سايت متعلق به دانشگاه خواجه نصير الدين طوسي ميباشد.