تشکیل و فعالیت گروه پژوهشی در دانشگاه

واحدهای پژوهشی بر اساس ساختار به پنج نوع تقسیم می­ شوند که طبق ضوابط و مقررات جاری و مفاد آئین ­نامه نحوه تشکیل و فعالیت واحدهای پژوهشی در دانشگاه­ ها و پژوهشگاه­ ها ایجاد می­شوند. "گروه پژوهشی" کوچک‌ترین واحد پژوهشی است که در زمینه تخصصی معین و مشخص ایجاد می­شود.

شرایط صدور مجوز فعالیت و دریافت موافقت اصولی برای گروه پژوهشی:

·     ارائه اسناد بالادستی و یا تأییدیه مراجع ذی‌ربط مبنی‌بر ضرورت تأسیس واحد پژوهشی عرضه محور (واحد پژوهشی عرضه محور و تقاضامحور در آیین‌نامه توضیح داده شده است)

·     ارائه تفاهم‌نامه "مؤسسه" با دستگاه اجرایی، نهاد و یا سازمان مربوط مبنی‌بر ایجاد واحد پژوهشی تقاضامحور به‌صورت مشارکتی

·         ارائه برنامه پژوهشی قابل توجیه در یک زمینه تخصصی

·         داشتن شرایط و امکانات لازم (نیروی انسانی و فضای فیزیکی و پشتیبانی پژوهشی) در زمینه مورد تقاضا

·     معرفی حداقل 5 نفر پژوهشگر (حداقل 3 نفر با مدرک دکترا و 2 نفر با مدرک کارشناسی ارشد در رشته مربوط) برای هر گروه پژوهشی از این تعداد باید یک نفر به‌عنوان پژوهشگر شاخص معرفی شود.

مراحل اجرایی صدور مجوز واحدهای پژوهشی

·         ارائه مصوبه گروه آموزشی مربوطه مبنی‌بر موافقت تأسیس واحد پژوهشی

·         ارائه مصوبه شورای دانشکده مبنی‌بر موافقت تأسیس واحد پژوهشی

·     ارائه تقاضای تأسیس واحد پژوهشی با امضای رئیس "مؤسسه" (تقاضای تأسیس گروه پژوهشی مطابق فرم‌ها و فایل پاورپوینت ارائه شده در ذیل باید تهیه و تنظیم شود.)

فرم درخواست تاسیس گروه پژوهشی،

پرسش نامه درخواست تاسیس واحد پژوهشی،

فرم مشخصات پژوهشگران،

فرم حکم ماموریت 50 درصد بار موظفی

·         ارائه مصوبه هیئت‌امنای دانشگاه مبنی‌بر موافقت تأسیس واحد پژوهشی

·         فرم‌های تکمیل شده بالا به همراه فایل پاورپوینت تکمیل شده برای بررسی به وزارت علوم ارسال می‌شود.

·     پس از بررسی و تأیید احراز شرایط مندرج در ماده 5 آیین‌نامه توسط معاونت پژوهشی وزارت علوم و تصویب کمیته تخصصی پژوهشی شورای گسترش آموزش عالی، مراتب جهت صدور موافقت اصولی یا قطعی به دفتر گسترش آموزش عالی اعلام خواهد شد.

·         خواهشمند است آیین‌نامه را مطالعه نمایید.

·     پژوهشگر شاخص باید حداقل سه طرح پژوهشی پایان‌یافته و سه دستاورد پژوهشی (شامل اختراع یا اکتشاف دارای تأییدیه از مراجع ذی‌صلاح یا مقاله علمی پژوهشی چاپ شده در نشریات معتبر) داشته باشد.

·     ارائه یک طرح پژوهشی پایان‌یافته و حداقل دو دستاورد پژوهشی در حوزه پژوهشی گروه، برای سایر پژوهشگران الزامی است.

کارشناس: سرکار خانم ملکی

داخلی: 377